Home
Svečana dodjela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola

Svečana dodjela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola

U ponedjeljak 13.prosinca 2021. godine u organizaciji Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije upriličen je prijem učenika osnovnih i srednjih škola nominiranih za najbolje učenike u Federaciji BiH za školsku 2020./2021. godinu.

U organizaciji Federalnoga ministarstva obrazovanja i znanosti, u Sarajevu je, u utorak 14. prosinca 2021. godine održana svečana dodjela nagrada najboljim učenicima u Federaciji Bosne i Hercegovine kao i dodijela priznanja školama iz kojih učenici dolaze, a među njima je zaslužno i učenica Osnovne škole fra Mije Čuića Jelena Krajina koja je prošle godine pohađala završni razred spomenute škole.

Učenica Jelena Krajina tijekom devetogodišnjega školovanja ostvarila je odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta kao i primjereno vladanje i time zaslužila biti učenica generacije 2020./2021.godine. Zbog svima poznatih razloga, pandemije koronavirusa, školska i brojna druga natjecanja su izostala, ali promatrajući unatrag jasno je zašto je baš Jelena učenica generacije i jedna od najboljih u FBiH. Pored odličnoga uspjeha Jelena je aktivno sudjelovala i u ostalim izvannastavnim aktivnostima: istaknuta je članica HKUD-a fra Jozo Križić, članica crkvenoga zbora, polaznica Glazbene škole, velika je ljubiteljica pisane riječi, posebice poezije koju piše od najranijih dana svoga školovanja. Također je članica dramske sekcije u školi, a svoje glumačke sposobnosti pokazala je i na različitim kulturnim manifestacijama izvan škole nastupajući u prigodnim igrokazima.

Pored brojnih pjesama različitih tema i motiva, Jelena je napisala i igrokaz za božićnu priredbu koju su učenici s oduševljenjem uprizorili.

Između ostaloga, važno je istaknuti i Jelenin odnos prema drugim učenicima, njen nesebični duh koji je uvijek spreman pomoći svima kojima je pomoć potrebna bilo u učenju, pisanju zadaća ili kao podrška pri rješavanju bilo kakvoga problema.

Kao učenica Jelena se izdvojila svojom neupitnom žeđi za znanjem. Uvijek je bilo dodatnih pitanja kao znak pažljivoga slušanja kao i želje da gradivo što bolje razumije.Jelena sada pohađa Gimnaziju Marka Marulića u Tomislavgradu. Želimo joj puno uspjeha i sreće da ostane kreativna, jednostavna, pronicljiva, vesela i svestrana i nadalje.

Marija Papić