Home
OBAVIJEST

OBAVIJEST

Svjetska pošta unija (UPU) i ove godine organizira izbor najljepšeg pisma mladih. Natjecanje je dio međunarodnog natjecanja koje je organizirano kako bi se potaknulo razvijanje umijeća pisanja i promicanje međunarodnog prijateljstva. Pismo, koje će na natjecanju predstavljati BiH, odabrat će stručni žiri i poslati ga Međunarodnom uredu gdje će ući u konkurenciju za izbor najljepšeg pisma mladih u svijetu.

 

Ove godine tema je “Zamisli na trenutak da si pismo koje putuje kroz vrijeme. Koju poruku želiš prenijeti svojim čitateljima?

Na natjecanju mogu sudjelovati mladi od 9 do 15 godina starosti, a otvoreno je do 15. 4. 2018. godine. Troje prvoplasiranih učenika bit će nagrađeni tablet računalima i novčanim nagradama (300, 200 i 100 KM) kao i njihovi nastavnici materinskog jezika (100 KM). A preostali učenici od 4. do 10. mjesta bit će nagrađeni prigodnim poklonima.

Hrvatska pošta Mostar posebno će nagraditi prigodnim darom (u protuvrijednosti od 300 KM) školu sa svoga područja iz koje na adresu HP Mostar stigne najljepše pismo po mišljenju našeg vanjskog člana žirija.

PROPOZICIJE

  1. Tema: Svjetska poštanska unija je za 47. Međunarodno natjecanje odabrala temu: „Zamisli na trenutak da si pismo koje putuje kroz vrijeme. Koju poruku želiš prenijeti svojim čitateljima?“
  2. Sudjeluju: mladi ljudi do 15 godina starosti.
  3. Sadržaj pisma: originalni rad dužine od 500 do 1000 riječi.
  4. Pismo mora sadržavati sve elemente pisma (mjesto i datum, adresa pošiljatelja i primatelja, početni i završni pozdrav, kao i odgovarajući potpis na kraju).
  5. Uz rukopisom napisano pismo potrebno je dostaviti i njegov prijepis otipkan na računalu ili pisaćem stroju.
  6. Obavezno je uz pismo dostaviti i sljedeće podatke: ime i prezime učenika, datum rođenja, adresu stanovanja, ime i prezime nastavnika materinskog jezika, broj riječi u pismu, naziv i adresu škole, brojeve telefona učenika i škole.
  7. Datum zatvaranja natjecanja: 15. 4. 2018. godine.
  8. Pismo s naznakom „Natjecanje u pisanju pisama” treba poslati na adresu:

HRVATSKA POŠTA d.o.o. MOSTAR

 Ured marketinga i korporativnih komunikacija

Tvrtka Miloša b.b.

 88000 Mostar