Home
Moj svemir

Moj svemir

Ususret obilježavanju Dana planeta Zemlje kroz programske sadržaje učenici nižih razreda osnovnih škola obrađuju poučne i zanimljive tekstove vezane za očuvanje prirode i okoliša.

Ja sam danas (19.4.2018.) organizirala popularno-znanstvenu radionicu za svoje učenike drugog i četvrtog razreda. Osmislila sam niz različitih aktivnosti, a slogan je bio – Moj svemir.

Ostala sam zadivljena znanjem svojih učenika o svemiru, planetu Zemlji i ostalim nebeskim tijelima… jer se takvi sadržaji obrađuju tek u višim razredima.

Nažalost, područne škole, poput moje, nemaju Internet ni druga nastavna pomagala za rad u 21. stoljeću ali mi učiteljice ulažemo mnogo truda kako bi i naši učenici išli ukorak s učenicima koji nastavu pohađaju u opremljenijim školama, u čemu nam naravno dosta pomažu i roditelji.

Zahvalila bih svima koji su mi pomogli u organizaciji ove radionice: nastavnici zemljopisa Miri Beljan, studentici Vesni Radoš koja odrađuje metodičku praksu u našoj školi, roditeljima koji su pripremili posude s humusom, a posebno svojim veselim, vrijednim i marljivim učenicima od kojih sam i ja danas učila…

Šaljem vam lijepe pozdrave i nekoliko fotografija koje će vam prenijeti dio naših današnjih aktivnosti.

Učiteljica Janja Zorić, PŠ Crvenice