Home
Županijsko matematičko natjecanje

Županijsko matematičko natjecanje

U subotu, 6. travnja 2019. Osnovna škola “Fra Lovro Karaula” bila je domaćin županijskog matematičkog natjecanja.
Program su otvorile članice novinarske sekcije Lucija Vujeva i Lucija Batinić u ulozi voditeljica. Prigodnim riječima se obratila i ravnateljica Martina Pavlinović Barać pa zatim predstavnik Udruge matematičara “Ruđer Bošković” iz Mostara, Ilija Jezidžić koji je natjecateljima, njihovim mentorima te članovima komisije dao točne upute i pravila natjecanja. Natjecali su se učenici osmih i devetih razreda iz osam škola, a zadatke, koje sastavlja Udruga matematičara izrađivali su pod šiframa.
Voditeljice su proglasile službene pobjednike kojima su uručene diplome i prigodni pokloni koje je osiguralo Ministarstvo prosvjete. Prva tri mjesta među učenicima osmih razreda osvojili su učenici Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” Livno :
1. Ivano Petrović
2. Marko Gotovac
3. Matija Marić


Od devetih razreda najuspješniji su bili:
1. Lejla Korić, OŠ “Drvar” iz Drvara
2. Tibor Josip Čondrić, OŠ “Fra Lovro Karaula”
3. Blaženka Pokrajčić, OŠ fra Mije Čuića iz Bukovice

Novinarska sekcija je razgovarala s učenicima i njihovim mentorima prije i poslije natjecanja. Većini je ovo već tradicionalno sudjelovanje pa se trema gotovo i ne osjeti. Matematika je školski predmet koji učenici ili vole ili ne vole, a svi koji su danas bili ovdje, matematiku vole i dobri su u njoj, a natjecanja služe kako bi ipak odabrali najbolje od najboljih.
Monika Džaja i Mia Tomić, Novinarska sekcija OŠ “Fra Lovro Karaula”

Tekst preuzet s facebook stranice https://www.facebook.com/osflk.livno.18?epa=SEARCH_BOX

foto/arhiva