Home
Korizmeno dobročinstvo

Korizmeno dobročinstvo

U OŠ fra Mije Čuića- Bukovica njeguje se jedna lijepa tradicija za vrijeme korizme. Na inicijativu vjeroučiteljica zaživjelo je ovo malo dobročinstvo što su ga, uz učenike, svesrdno podržali i školski djelatnici, a napose roditelji.

Zajedničkom humanitarnom akcijom u korizmi, prikupljaju se nekvarljive namirnice i higijenske potrepštine, a onda se doniraju potrebitima.

U prijašnjim akcijama prikupljao se novac za naše misionare u Africi, kao znak ljubavi iz dragovoljnog odricanja,a i danas se u ovoj školi njeguju kumstva s malim prijateljima iz Afrike.

U novije vrijeme provodila se akcija prikupljanja osnovnih živežnih potrepština koje bi se uručile na pravu adresu. Odlazili su tako paketi sa školskim priborom, slatkišima i namirnicama u Majčino selo u Međugorju. Djeca i njihovi roditelji su u svakoj akciji pokazali široko, otvoreno i toplo srce.

Dijeleći uvjerenje kako trebamo suosjećati i brinuti za potrebite u našoj blizini, ove godine je donacija usmjerena Centru za socijalnu skrb- Tomislavgrad. Nije to prvi put. Pomagala je škola ovu ustanovu i novčanim prilogom s Božićnog sajma prije par godina. Lijepa zahvala uslijedila je i tada, a i ove godine od ravnatelja Centra gospodina Ilije Krište ravnateljici škole Mariji Karačić.

Puno više od zahvale je onaj dobar osjećaj pobuđen malim gestama dobro se njeguju u ovoj Osnovnoj školi fra Mije Ćuića.