Home
Srdačan doček „fra Mijinih“ školaraca u kraljevskim gradovima – prijateljima

Srdačan doček „fra Mijinih“ školaraca u kraljevskim gradovima – prijateljima

Jednodnevni izlet  učenika predmetne nastave OŠ fra Mije Čuića – Bukovica, i njihovih nastavnika, ove godine je osmišljen kao posjet kraljevskim gradovima – prijateljima u Dalmaciji.

Upriličen je u četvrtak, 25. svibnja po dogovoru s Kovač – busom čiji je vlasnik, gospodin Stipe Kovač, angažirao turističkog vodiča, gospođu Anitu Vukoja, a ona se uistinu potrudila ovaj izlet učiniti sadržajnim i ugodnim.

Poznanstvo i suradnja s profesorom Matom Kelavom urodilo je lijepim gestama domaćina u Biogradu na Moru gdje su učenici dobili besplatan posjet Zavičajnom muzeju. Ravnatelj Muzeja, gospodin Draženko Samardžić dočekao je učenike i nastavnike te nas proveo kroz Muzej gdje se uistinu imalo što vidjeti i čuti, a svima je najviše godilo spominjanje našega Duvna kao grada – prijatelja. Na kraju nam je gospodin Draženko uručio i dvije knjige za školsku knjižnicu.

Isti, dobar osjećaj iskrene dobrodošlice pratio nas je i u kraljevskom Ninu. Na samom ulazu u grad, kod spomenika knezu Branimiru, dočekala nas je ravnateljica Turističke zajednice grada Nina, gospođa Marija Dejanović sa svojim suradnicama i prigodnim darovima za sve učenike i djelatnike, uz lijepu i poticajnu riječ o zajedničkoj nam hrvatskoj povijesti. Bili smo počašćeni i ponosni  spoznavši kako smo došli među svoje.

Nastavili smo put Zadra, do svetog Donata i  Stošije, Kalelarge i morskih orgulja… Prepuni dobrih dojmova, zadovoljni odličnom organizacijom, izvrsnom hranom, a najviše ukazanom pažnjom i srdačnom dobrodošlicom, vratili smo se u svoj kraljevski grad.