Home
Bogatim programom u OŠ fra Mije Čuića- Bukovica obilježen Dan škole

Bogatim programom u OŠ fra Mije Čuića- Bukovica obilježen Dan škole

Lijepo je danas, 30 svibnja, bilo u OŠ fra Mije Čuića u Bukovici gdje se slavio Dan škole.

Priređen je bogat i raznolik program u kojem su fra Mijini školarci pokazali zavidno znanje u školskom kvizu te sposobnosti u glumi, pjesmi, krasnoslovu plesu, te postavili izložbu vitraja učeničkih radova.

Imalo se što vidjeti i čuti pa su gosti, među kojima je bila i ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Gordana Nakić, bili uistinu počašćeni. Uživali su i mali gosti iz Dječjeg vrtića „ Bukovica“, predstavnici OŠ Ivana Mažuranića, Udruge  Nova nada te cijenjeni gost, bukovički župnik fra Stipe Marković.

Splet znanja i umjetnosti  izmjenjivao se kroz  program. Predstavili su se mali školarci svojim plesom, Rožani folklornom točkom, bilo je mažoret plesa i recitacije. Šestaši su oduševili dramskim komadom „Vez naš hrvatski“, uprizorivši likove: Judite, Dive, Ljilje Zrno te fra Mije i fra Ivana, prošetali su kroz našu povijest uz pjesmu Vezak vezla i dva prigodna bećarca.

Uzbudljiva završnica kviza znanja iznjedrila je pobjednike – ekipu iz Brišnika.

Nisu izostale ni nagrade koje je donirao PC Prodex te nekoliko samozatajnih darivatelja. Bio je ovo dan u kojem je svatko dobio priliku pokazati koliko može.

Ravnateljica Marija Karačić je pozdravila nazočne i zahvalila svima. Spomenuta su  postignuća svih učenika i djelatnika u minuloj godini, a bilo ih je uistinu dosta. Ova škola se ima čime ponositi, slijedit će i ubuduće zadaće koje su izrečene u školskoj himni s kojom je ravnateljica započela ovaj slavljenički dan.

„ Prijateljstvo Svijetu treba

Tu lekciju moraš znati

Fra Mijina škola uči

Za dobro se treba dati“.