Home
Među nagrađenima za najljepše pismo u BiH je i Valentina Krajina iz OŠ fra Mije Čuića – Bukovica

Među nagrađenima za najljepše pismo u BiH je i Valentina Krajina iz OŠ fra Mije Čuića – Bukovica

Učenica generacije 2022./23. godine OŠ fra Mije Čuića Valentina Krajina danas je u Sarajevu na svečanoj manifestaciji dodjela nagrada na 52. Međunarodnom natjecanju u pisanju pisma prigodno nagrađena.

Ovo natjecanje svake godine zajednički organiziraju tri javna bh. poštanska operatera: BH Pošta, Pošte Srpske i HP Mostar, a ovogodišnji domaćin manifestacije bila je BH Pošta.

Međunarodno natjecanje u pisanju pisma održava se svake godine na zadanu temu. Ovogodišnja tema glasila je ” Zamisli da si super junak i tvoja je misija učiniti ceste širom svijeta sigurnijima za djecu. Napiši pismo nekome i objasni koje bi ti super moći bile potrebne u postizanju misije.”

Cilj ovoga natjecanja je poticanje pismenosti i kreativnosti kod mladih osoba, kao i upoznavanje s poštanskim uslugama i njihovoj važnosti u sbakodnevnom života čovjeka, ali i druženje i međusobno upoznavanje učenika osnovnih škola širom BiH.

Valentinino pismo uvršteno je među deset najboljih od 500 pisama koja su pristigla na adrese tri BiH poštanska operatora.

Našoj Valentini još jednom od srca čestitamo i želimo joj puno uspjeha u budućem životu i školovanju.