Home
PLANET PROTIV PLASTIKE

PLANET PROTIV PLASTIKE

Učenici 3. r. PŠ Crvenice odlučili su ovogodišnji Dan planeta Zemlje obilježiti na posebno kreativan način. Ana Gudelj, Maria Miloš i Ante Radoš pokazali su svoje umijeće i ekološku osviještenost kroz izradu edukativnog plakata” Planet protiv plastike”. U okviru projektne nastave, učenici su tijekom nekoliko tjedana prikupljali plastične čepove sa svrhom da ih iskoriste kao materijal za svoj umjetnički projekt. Njihov plakat je sjajan primjer kako se recikliranjem može stvoriti nešto novo i vrijedno. Zahvaljujući mašti i trudu malih đaka plakat je oživio u punom sjaju ilustracije planeta Zemlje, cvijeće napravljeno od čepova ističu ljepotu i raznolikost našeg planeta, ali i podsjećaju na prijetnju koju predstavlja plastika.
Ponosna sam na svoje učenike koji su pokazali izuzetnu predanost projektu kroz koji su učili o važnosti recikliranja i ponovne uporabe materijala.
PŠ Crvenice se s pravom može pohvaliti svojim mladim ekolozima koji svojim mnogim uradcima pokazuju da je moguće spojiti umjetnost i ekologiju, te time doprinijeti boljoj i čišćoj budućnosti našeg planeta.
Janja Zorić