Home
Humanitarni Božićni sajam

Humanitarni Božićni sajam

IMG-20161202-WA0023Galerija Kulturno informativnoga centra u Tomislavgradu večeras je bila pretijesna za sve koji su ondje došli podržati veliku humanitarnu akciju koju je, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, organizirala Osnovna škola fra Mije Čuića.

Podsjećamo, učenici ove škole, pod vodstvom akademskog slikara Ante Braovca te akademske kiparice Ivane Lončar Velić, a uz veliku pomoć svojih učitelja, nastavnika i roditelja, posljednjih su se dana posve marljivo i predano pripremali za ovaj božićni sajam.

U tom veselome zajedništvu brzo se rodila kreativna čarolija koja je iznjedrila pravo malo bogatstvo oku ugodnih božićnih ukrasa. Sve što su svojim rukama stvorili izložili su večeras pred okupljene znatiželjnike koje su pritom počastili kavom, kolačima, ali i svojim glazbenim izvedbama, a sav prikupljeni prihod rado su darovali štićenicima Centra za socijalnu skrb.

Tom prigodom okupljenome mnoštvu obratila se ravnateljica ove škole Marija Karačić izrazivši osobnu zahvalnost svima koji su na bilo koji način podržali ovaj humanitarni događaj te je im je od srca poželjela sretan Božić.

Riječi zahvale uputio je i Ilija Krišto, ravnatelj Centra za socijalnu skrb, koji nije krio svoje oduševljenje ovom humanom gestom kojom se, kako kaže, razvija socijalna svijest u mladih ljudi i njihova želja i potreba za pomoć bližnjemu u nevolji.

Kako je bilo na sajmu možete pogledati ovdje (Galerija)

Ivana Ćurić