Home
Humanitarna akcija „Dobrim za dobro“

Humanitarna akcija „Dobrim za dobro“

„Dobrota mnogo zna i može, a govori osmijehom“, zapisao je Ivo Andrić zadirući tako u dubinu ljudskoga srca čija se snaga prepoznaje i na djelu. Ne poznajem hijerarhiju dobra, je li bolje učiniti dobro jednom čovjeku ili ljudima. Sigurno je jedno: dobro rođeno iz zajedništva posebno je jer stvara istinsku radost. Tiha i spontana priča dobrih ljudi, djelatnika Osnovne škole fra Mije Čuića, urodila je plodom prouzročivši radost.

Tradicionalno se u našoj školi organiziraju božićne predstave, koje su dobro posjećene i oduševljavaju publiku, a lani smo imali lijep „božićni sajam“ humanitarnoga karaktera. Ove godine u predbožićno vrijeme odlučili smo svoju humanost pokazati organiziravši humanitarnu večer „Dobrim za dobro“. Poznajući iznimnost ovoga kolektiva i spremnost na nesebičan rad, odlučili smo napraviti „korak više“ i organizirati jednu humanitarnu večer koja bi ujedinila tradicionalnu božićnu predstavu i „božićni sajam“ na kojemu prodajemo božićni nakit nastao na školskim radionicama. Obzirom da smo institucija koja radi s djecom, odgajamo i obrazujemo djecu, svoju humanost usmjerili smo prema djeci. Sav prihod dobiven ovom akcijom donirat ćemo pedijatriji tomislavgradskog Doma zdravlja. Sigurna sam da nema roditelja ni djeteta u duvanjskom kraju koji nije upoznao dr. Vesnu Brnas koja je izniman pedijatar i s lakoćom pomaže svojim malim pacijentima. Naša skromnost i određen strah nije dopuštao razmišljanja o velikim pothvatima. A onda je uslijedilo iznenađenje – naša ideja svidjela se mnogima. Mali ugostiteljski objekti, veliki prodajni centri, različiti obrtnici, poduzetnici, glazbenici, dobronamjerni pojedinci i sl. – jednostavno dobri ljudi otvorili su svoje srce postavši donatori ove plemenite akcije.

Prva vrata, na koja smo pokucali, bila su Lovrina. A on ih je onako očekivano širom otvorio i ponudio svoju svesrdnu pomoć. Bilo bi nepravedno, nekulturno i nepoticajno izdvajati nekoga, ali o bogatstvu pripremljenoga za tombolu i iznosu doniranoga općenito govori brojka čiji se iznos kreće od 50 – 600 KM. Sve ovo naravno ne bismo mogli realizirati bez naših učenika i njihovih roditelja kojima smo uvelike zahvalni.

Uspjeh ove akcije ne želimo mjeriti prikupljenim novčanim iznosom, već snagom dobra i zajedništvom čije se granice svakodnevno pomiču. A granicu je prešla i lijepa poruka našeg nekadašnjeg učenika Joze Dilbera koji nam je iz Njemačke spremio veoma vrijedan novčani iznos. Zanimljivo je da su u ovoj našoj akciji svoju humanost pokazali i poduzetnici iz susjedne nam općine Posušje kojima od srca zahvaljujemo. Naposljetku, ali nikako na kraju, pozivamo sve dobre ljude da učine dobro i dođu u Svadbeni salon „Lovre“ u Bukovici 2. prosinca 2017. u 18 sati. Obećati možemo gostoprimstvo i sladak okus hrane što ju pripremiše naši djelatnici i roditelji.      

 

Danijela Musić

 

Naši donatori su:

 Donatori za prostor, glazbu, hranu i piće
Svadbeni salon „Lovre“ Bukovica
Codeks band
Grafika TG
Dražana Ljubas
„Olovka“Posušje
Sušara Čuić
Željko Filipović- Zeko
Super gril Posušje
Pekara „Zrno“

 

Donatori za tombolu
Naša ognjišta
Vodoskok
Brodomerkur
PC OLI Posušje
PC DIVNA Posušje
PC IVKA Posušje
Super gril Posušje
ADRIA SKY Kupres
Benzinska crpka DUKIĆ
BTG BILI
Benzinska crpka PAPIĆ
HNK TOMISLAV
AGROPLAST
Pizzeria DELMINIUM
RENOME TG
PRODEX TG
Vulkanizer BAGARIĆ
Manda Petrović
OPG Buntić
Lovely bags
Dražana Tokić
Frizerski salon IVANA
VOKEL Posušje
Drvosječa Miličević
Božena Radoš
Ante Braovac
Pizzeria PEĆINA
Cvjećarnica SELINE
Pizzeria TG
ŠIŠOVIĆ Rakitno
BINVEST Posušje
Pizzeria DESTINO
Eva Jurčević
Frizerski salon DENY
Benzinska crpka BOŽIĆ
ECO SELO Grabovica
Hajdučke vrleti
NAŠA BAŠTINA
PROTOK TG
Benzinska crpka PUĐIĆ
Benzinska crpka GALE BENZ
Cvjećarnica MIA
PC MRKODOL
MABI Mrkodol
MARINO TG
ANA IVANČIĆ
AGROBRIŠNIK
PC BAKOVIĆ
TEHNIČKI PREGLED POKRAJČIĆ
AUTO RADOŠ
OPG PERIĆ I OPG ŠARAC

 

Donatori – izravan novčani prilog
Jozo Dilber i Željka Lovrić ( Munchen)
ALFAPLAST TG
Jozo Ćurić- Čikić
VERAL TG
GM GRATIS- TG
TOP Mrkodol
Jozo Šarac
Veterinarska stanica Mrkodol
Stojan Dilber- STOJE
Farma Bojkanović
Farma DIM Roško Polje
BRIGA BETON
VAGABUNDO TG
Čistoća „STOJKIĆ“
AUTO MARIO
Klesarstvo MARIĆ
Caffe „ČETIRI VOLTA“
MEŠTARPUTZ
Lovačka udruga ORLOV KUK
STOLARIJA KRALJEVIĆ
Auto škola TOMISLAV