Home
Jesen u našim bojama

Jesen u našim bojama

„Svaki početak je težak“, kaže jedna stara poslovica, ali i radostan i pun nadanja. S nadom i željom za novim znanjima i prijateljima u naše školske klupe došli su prvašići – njih dvanaest. Da su vrijedni, brzo su pokazali izradivši sa svojom učiteljicom  zanimljiv plakat na kojemu je jesen okupana veselim bojama.

 

  

 

 

 

Odmah u učionici do njih svoja znanja stječu drugašići – oni su nešto iskusniji pa su im i radovi u nešto „ozbiljnijim“ bojama. Jesen su već dobro proučili lani radeći sa svojom učiteljicom i online nastavu i ovu nezamjenjivu – obojenu živom riječju.

 

 

   

 

U središtu školskoga hodnika, odmah ispod velikoga svjetlarnika, učionica je u kojoj se kriju trećaši – oni su se već prvi dan potrudili uskladiti boje svoje odjeće s bojama rane jeseni, a i maskice na licu bile su skladne i privlačne. I njihovi likovni radovi i tišina dok pišu i računaju iza zatvorenih vrata govore o njihovim željama i nastavnim sadržajima koji sigurno traže više pozornosti i truda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U najmanjoj učionici prema stubištu su djevojčice koje ne skrivaju sestrinske osjećaje. Znaju da se ne mogu zagrliti pa se smješkaju ispod maski koje se polako nadimlju i struje poput stabala na ranojesenjem povjetarcu. Njihovo „iskustvo“ u umjetničkom izričaju potvrđuju i njihovi radovi uzburkanoga mora.

 

Iznad svih su petaši, visoko gore na kraju stubišta jasno kazuju tko je najstariji i glavni u školi. Da su najzreliji, otkrili su i u svom radu baveći se početcima svijeta – nastankom života, neiscrpnoj temi znanosti i vjere. Promatraču sa strane može se učiniti da su im ovi na katu ispod nezanimljivi i da bi oni htjeli društvo iz nekog starijeg razreda, ali to ćemo još provjeriti.

 

Danas smo vam predstavili radove malih brišnjičkih osnovaca, one s panoa, a što ćemo vam ponuditi kad zavirimo u školske bilježnice i literarne radove, doznat ćete.