Home
Naše prijateljstvo

Naše prijateljstvo

Školska prijateljstva ostavljaju duboke tragove i teško ih je objasniti. Bukovički prvašići tek bilježe drage tragove koji će jednoga dana biti lijepa uspomena. Svojim imenima, otiscima dlanova i pruženim rukama žele nam prenijeti lijepu poruku zajedništva.

                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trećaši su i petaši u svojim likovnim radovima pružili ruke jedni drugima znajući da pravi prijatelji koračaju hrabro jedan pokraj drugoga, a nikako jedan iza ili ispred drugoga. U svojim literarnim radovima iznijeli su ozbiljna razmišljanja o vrijednostima pravoga prijateljstva koje uspoređuju s blagom koje se nesebično čuva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raznobojnost i privlačnost plakata naslovljena PRIJATELJSTVO, a koji su izradili drugaši i četvrtaši, otkriva najveću čar prijateljstva – njezinu neprolaznost. Rimovani stihovi u literarnim radovima i rečenice poput ove: „Prijateljstvo je kao zvijezda koja nebo krasi, koju moramo čuvati da se ne ugasi“, upućuju na prijateljstvo kao zalog trajnoj sreći jer već danas znaju ove pametne glavice da je život bez prijatelja prazan.