Home
Tropletov nagradni natječaj

Tropletov nagradni natječaj

Potičući ljubav prema materinskome jeziku i trajno zanimanje za pisanu riječ,

Upravni odbor Hrvatske kulturne zajednice Troplet, u povodu svetkovine sv. Josipa,

zaštitnika hrvatskoga naroda, očeva i naše Zajednice, objavljuje

NATJEČAJ

za najbolji neobjavljeni literarni rad učenika osnovnih škola

Tema natječaja je:  Lijepo je živjeti u miru

Ovogodišnja tema natječaja je usmjerena potrebi i izgradnji mira kao trajne, kršćanske i univerzalne vrijednosti: u svijetu, među narodima, u narodu, obitelji i ljudskoj savjesti.

Pravo sudjelovanja imaju učenice i učenici svih osnovnih škola. Radovi, prozni ili poetski, moraju biti napisani na hrvatskome jeziku, sadržajno odgovarati temi natječaja i biti nadahnuti kršćanskim vrjednotama. Tekstovi radova trebaju biti napisani na računalu, u Word dokumentu na najviše tri stranice teksta. Učenici se na natječaj mogu prijaviti preko svojih škola ili samostalno. Pristigle radove će ocijeniti prosudbeno povjerenstvo priznatih stručnjaka za hrvatski jezik i književnost. Po pet najboljih radova u obje kategorije dobit će pohvalnice, a  po tri najbolja rada i novčane nagrade:

Prvo mjesto: 200,00 KM

Drugo mjesto: 100,00 KM

Treće mjesto: 50,00 KM

Natječaj je otvoren od svetkovine sv. Josipa (19. ožujka 2022.) do blagdana sv. Josipa Radnika (1. svibnja 2022.).

Radove s obveznim osobnim podatcima (ime i prezime, adresa, telefon, mjesto, škola i razred) potrebno je poslati do 1. svibnja 2022. godine elektroničkom poštom na adresu:

hkztroplet.natjecaj@gmail.com

Imena najuspjelijih autora bit će objavljena do 10. lipnja 2022. u tiskovnim i elektroničkim medijima te na FB profilu i internetskoj stranici HKZ Troplet. Cjelovite pobjedničke radove objavit ćemo na našoj stranici i u Zborniku izabranih radova s Natječaja. Predstavljanje Zborniku izabranih radova te dodjela pohvalnica i nagrada će se prirediti na jesen u okviru Tropletovih dana kulture. Tropletovi dani kulture svake godine započinju oko spomendana kraljice Katarine, koji se obilježava 25. listopada.

Sve ostale informacije mogu se zatražiti na e-adresi hkztroplet.natjecaj@gmail.com

  Upravni odbor HKZ Troplet