Home
Predstava “Jedna je mater” u kino-dvorani KIC-a u Tomislavgradu

Predstava “Jedna je mater” u kino-dvorani KIC-a u Tomislavgradu

Povodom Majčina dana učenici Osnovne škole fra Mije Čuića Bukovica-Tomislavgrad večeras su u KIC-u izveli tri igrokaza i niz prigodnih recitacija.

U prvom igrokazu “Djeca koja vole knjige” nastupali su učenici prvoga i drugog razreda, te u svom prvom javnom nastupu pokazali glumački talent, a kroz sadržaj igrokaza i ljudsku potrebu za rastom i učenjem.
Posebno je dirljiv bio igrokaz “Snjeguljica” kojega su izveli učenici od trećeg do petog razreda. U današnjoj prigodi Snjeguljicu nije spasio princ, nego svemoćna majčina ljubav, kraj koji je izazvao posebno oduševljenje publike.

U trećem igrokazu (onom i za suze i za smijeh) “Jedna je mater” učenici su uprizorili sadržaj kakav je najčešće viđen u našim kućama. Sveprisutna mater raspoloživa je u svim aktivnostima i bezuvjetno dostupna za sve ukućane. Sva tri igrokaza napisala je Ivana Ćurić, a igrokaze su, uz Ivanu, pripremile i njezine kolegice i kolege: Ana Ćerdić, Milenka Tomić, Marija Ćurić, Ivanka Bagarić, Nevenka Čuić, Mila Dodig , Anica Bagarić, Dragica Anić, Milenku Tomić i Anu Ćerdić , te dvojica kolega : glazbenik Vinko Letica Vecko, koji je pripremio zbor i glazbu za “Snjeguljicu”, a nastavnik likovne kulture Ante Petrović, uradio je odličnu scenografiju!

Uz brojnu publiku koja je ispunila dvoranu do posljednjeg mjesta, večerašnju predstavu gledala je i ministrica znanosti, obrazovanja, kulture i sporta u Vladu HBŽ Gordana Nakić, koju smo zamolili da iznese dojmove o predstavi.
“Gledala sam baš pozorno i oduševili su me i maleni glumci i zbor, nešto uistinu lijepo: dobro pripremljeno, pravi igrokazi baš primjereni njihovoj dobi, uživala sam gledajući darovite učenike. Očito je kako su pripremljeni s mnogo truda, ljubavi, znanja i stvarno čestitam kolegicama i kolegama koji su ovo pripremili. Posebno me se dojmio igrokaz “Jedna je mater”, koji je napisala gospođa Ćurić, prikazana je tipična naša, duvanjska, livanjska… obitelj, u kojoj se svaka svekrva i nevjesta može prepoznati.
I ono što želim posebno naglasiti to je kako su djeca sve to pokazala izvan škole, jer nije isto nastupiti u školi i u ovako velikoj dvorani, a oni su to odlično uradili, tako da zaslužuju svi skupa čestitke i hvala im za ovu lijepu večer!”.

Teks: Tomislavnews.com