Home
PLANET ZEMLJA, NAŠ ZAJEDNIČKI DOM

PLANET ZEMLJA, NAŠ ZAJEDNIČKI DOM

Proteklog tjedna, marljivi učenici 2. razreda PŠ Crvenice uspješno su dovršili svoj dugotrajan projekt pod nazivom „PLANET ZEMLJA, NAŠ ZAJEDNIČKI DOM“. Projekt se sastojao od tri tematske cjeline koje su učenicima pružile različite perspektive očuvanja našeg zajedničkog doma.
Prva cjelina bila je usmjerena na istraživanje Sunčevog sustava kroz interaktivne online alate, pri čemu je pristup temi bio prilagođen dobi učenika. Druga cjelina projekta usredotočila se na podizanje svijesti o važnosti recikliranja i razvrstavanja otpada kao nužnosti, a ne tek problema. Učenici su izrazili nadu da će takav način prikupljanja otpada uskoro biti usvojen u njihovoj zajednici.
Kreativnost učenika došla je do izražaja kroz izradu mozaika „Majka Zemlja“ od prikupljenih plastičnih čepova, za koji su zasluženo dobili pohvalu i najvišu ocjenu. Treća cjelina projekta bila je posvećena autorskim pravima. Naime, učenici su izradili plakat s autorskim sloganom, čije korištenje im je autor dozvolio isključivo za ovaj projekt. Tako su naučili o važnosti autorskih prava i njihovoj primjeni. Slogan koji su koristili glasi: „Zemlji podari sreću, koristi platnenu vreću!“.
Ovaj zanimljiv plakat, kao i neke fotografije aktivnosti učenika, možete pregledati u fotogaleriji. Učenici se nadaju da ćete ovaj slogan primjenjivati i u svakodnevnom životu, kako bismo zajedno čuvali naš planet.
Srdačno vas pozdravljamo i želimo da vam Dan planeta Zemlje bude ispunjen radosnim i korisnim aktivnostima koje promiču očuvanje našeg zajedničkog doma.
Učiteljica Janja Zorić i 2.r. PŠ Crvenice