Home
DANI KRUHA U BRIŠNIKU

DANI KRUHA U BRIŠNIKU

Nikad ne bacaj kruh

Kruhu u čast i majčici zemlji,koja daje različite plodove, organiziraju se Dani kruha kao dani zahvalnosti. Imati kruha značilo je imati život. Najslađi je kruh od žita koje rađa na Duvanjskom polju. Okus mu je i sladak i slan i dovoljan za život. Prekrasan je i dugotrajan rast u polju što se pruža podno velikih planina. Stoga i mi u našoj školi u Brišniku, koja je smještena između  visokih planina i prostranih polja obilježavamo ovu svečanost.

Svake godine iznova pokušavamo što bolje ukrasiti školu. U hodniku škole se održava izložba na kojoj svi učenici od prvog do devetog razreda žele što bolje i što ljepše ukrasiti svoj stol. Neki učenici crtaju crteže, a neki pišu sastave o kruhu, o načinu na koji su naši predci radili da bi došli do korice kruha. Svake godine u našu školu dođe svećenik da blagoslovi plodove zemlje i peciva jer Dane kruha trebamo doživjeti kao dan kojim zahvaljujemo Bogu za plodove, a ne kao jedan dan u godini koji će proći. Učenici će izrecitirati prikladne recitacije na slavu i zahvalu svega što danas imamo.

Blagica Bagarić

  brišnik (14) brišnik (13) brišnik (12) brišnik (11) brišnik (7) brišnik (8) brišnik (9) brišnik (10) brišnik (6) brišnik (5) brišnik (4) brišnik (3) brišnik (2) brišnik (1)