Home
“Jesenji likovni salon”:Našoj Boženi Radoš nagrada za najbolje likovno djelo DHLU-a u FBiH

“Jesenji likovni salon”:Našoj Boženi Radoš nagrada za najbolje likovno djelo DHLU-a u FBiH

Tradicionalni “Jesenji likovni salon” Društva hrvatskih likovnih umjetnika u Federaciji BiH otvoren je u petak u Mostaru.

Izložba u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” okupila je 47 umjetnika članova Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH koji su na revijalnoj izložbi predstavili svoje radove.

 

Prigodom otvorenja izložbe dodijeljene su i nagrade za najbolji rad izložen na ovogodišnjem Salonu, o kojemu je odlučivao tročlani žiri.

Nagradu za najbolji rad osvojila je djelatnica naše škole, magistrica kiparstva Božena Radoš, a priznanja za najaktivnije članove DHLU-a u FBiH osvojili su Kristina Ćavar i Josip Mijić.

 

Prema riječima predsjednice spomenutog Društva Ane Šimić, ova velika revijalna izložba na neki način predstavlja godišnji presjek likovne scene a posebna je po tome što autori na njoj mogu izložiti svoja djela i pokazati najbolje od onoga što su stvorili u protekloj godini.

Istaknula je i kako je “Jesenji likovni salon” ove godine vidno osvježen novim generacijama te je dokaz da se umjetnici sve više aktiviraju i nastavljaju stvarati pozitivnu priču.

Našoj Boženi, na koju smo svi s pravom ponosni, upućujemo iskrene čestitke!