Home
NAŠA DRAMSKA SEKCIJA U PREPUNOJ KINO DVORANI IZVELA PRIREDBU „FALA TI SVETI NIKOLA“

NAŠA DRAMSKA SEKCIJA U PREPUNOJ KINO DVORANI IZVELA PRIREDBU „FALA TI SVETI NIKOLA“

U prepunoj kino dvorani Kulturno informativnoga centra u Tomislavgradu, naša je dramska sekcija izvela priredbu nazvanu po istoimenom igrokazu „Fala ti sveti Nikola“. Uz spomenuti, izvedena su još tri igrokaza: Dobro nam došli, kojeg su izveli najmlađi članovi ove sekcije pod vodstvom učiteljica: Mile Dodig, Ane Ćerdić i Ivanke Bagarić. 

Uprizorili su i poznatu bajku braće Grimm „Pepeljuga“ za koju je glazbu radio nastavnik Veselko Letica Vecko, scenu je uredila nastavnica likovne kulture Nikolina Leutar, a s djecom su radile: Milenka Tomić, Dragica Anić i pedagoginja Kristina Vrdoljak.

Naslovni igrokaz s glumcima su pripremile Marija Ćurić, Anica Bagarić i pedagoginja Lucija Krajina. Posljednji, četvrti igrokaz izvela je najstarija skupina pod vodstvom  Marije Bagarić, Ane Beljan i Ivane Ćurić. Za kraj svi su skupa otpjevali pjesmu „Sveti Niko“ kojom su na scenu dozvali i svetoga Nikolu.

 Članovi dramske sekcije zahvaljuju se ravnateljici Kulturno informativnoga centra Danijeli Papić i ton majstoru Ivanu Iki Majiću  na susretljivosti, suradnji i ustupljenome prostoru. Načelniku Ivanu Buntiću, Prodajnome centru Prodex i nastavniku Stipanu Džankiću jer su svesrdno pomogli svetome Nikoli da nazoči priredbi. Zahvaljuju se i ravnateljici Mariji Karačić na potpori, voditeljici Ivani Ćurić koja je napisala sve igrokaze te svima koji su dali svoj doprinos i podršku radu ove sekcije i uspješnosti spomenute priredbe.