Home
Duhovna obnova za djevojke osmih i devetih razreda

Duhovna obnova za djevojke osmih i devetih razreda

U nedjelju, 15. travnja 2018. u samostanskoj kući Božanskog milosrđa u Bukovici organizirana je duhovna obnova, na temu “Mir vama” za djevojke osmih i devetih razreda. Voditeljice duhovne obnove su bile s.Anđela Pervan i s.Anica Orlović, a sudjelovalo je 28 djevojaka. 
Susret smo započeli kratkom meditacijom nakon čega smo imali molitveno čitanje Riječi Božje (Iv 20, 19-23). Na temelju evanđeoskog teksta djevojke su promišljale koji su uzroci, da poput Isusovih učenika, iz straha “zaključavamo vrata” svoga srca iako znamo da je Isus pobjedio tamu, zlo, grijeh, da je uskrsnuo! Dopuštamo li da nas promijeni izravni susret s Isusom? Radeći u grupama djevojke su razgovarale o nemiru koji se nastanio u našoj nutrini, obitelji, školi nakon čega su dobile zadatak osmisliti problemsku situaciju i scenski je prikazati. 
Strahove, težnje, misli predale su Uskrsnulom moleći krunicu Božanskog milosrđa u sestarskoj kapelici. Poslije kratkog osvježenja slijedio je rekrativni program kojeg su osmislile sestre. Susret je završio duhovnim poticajem napisanim na pripremljenim bubamarama i željom za ponovnom duhovnom obnovom