Home
OŠ fra Mije Čuića: Šestaši igrokazom „ U Marijinu vrtu“ razveselili djecu u  Dječjem vrtiću  „Bukovica“

OŠ fra Mije Čuića: Šestaši igrokazom „ U Marijinu vrtu“ razveselili djecu u  Dječjem vrtiću  „Bukovica“

Učenici šestog razreda OŠ fra Mije Čuića iz Bukovice danas su, u sklopu projekta Servisno učenje u umjetnosti, izveli prigodni igrokaz „ U Marijinu vrtu“ pred djecom vrtićkog uzrasta u Dječjem vrtiću „  Bukovica“ koji je podružnica Vrtića  „ Sveta Klara“ iz Bijelog Polja.

Bilo je to ugodno i svrsishodno druženje kao pozitivan vid suradnje u lokalnoj zajednici što je i cilj međunarodne humanitarne organizacije GENESIS. Ovim projektom škola će dobiti novo dječje igralište koje će osigurati spomenuta organizacija. Radovi su već otpočeli i slijedi njihova realizacija.

Danas su učenici sa svojim učiteljima koji sudjeluju u projektu pokazali kako nas umjetnost oplemenjuje. Izveli su igrokaz kojeg je napisala učiteljica hrvatskog jezika Iva Bagarić, a s učenicima uvježbala njihova učiteljica hrvatskog jezika Marija Papić. Za scenografiju je bio zadužen likovnjak Ante Petrović, a u ostvarenju cijelog projekta sudjeluju pedagoginje Lucija Krajina i Kristina Vrdoljak, psihologinja Marija Drmić te vjeroučiteljica Matina Sabljić. Voditelj projekta je prof. Stipe Džankić, uz svesrdnu pomoć ravnateljice Marije Karačić.

Zahvaljujemo časnim sestrama u kući „Dom Božanskog  Milosrđa“ koje su nas srdačno primile i lijepo ugostile pokazavši nam interijer ovog lijepog zdanja na bukovičkom brijegu. Na kraju nam je s. Kristina Barbarić uputila poticajne i lijepe riječi te smo zajedno zahvalili Bogu u prekrasnoj kapelici i krenuli put škole prepuni dobrih dojmova. Susret je bio plodonosan i već urodio najavljenim gostovanjem u centru Nova Nada.