Home
Dani kruha u središnjoj školi u Bukovici

Dani kruha u središnjoj školi u Bukovici

U prigodno uređenom interijeru središnje škole u Bukovici danas su obilježeni Dani kruha i zahvalnosti Bogu za plodove prirode.

Svečanost je započela pozdravom ravnateljice Marije Karačić. Uslijedilo je kratko obraćanje bukovičkog svećenika fra Joze Radoša Đoke, o važnosti kruha i spomenu na one koji ga nemaju.  Zahvalnost i blagoslov su iskazani na najljepši način,  zajedničkim pjevanjem Očenaša.  

Šarenilo pastelnih boja na zidnim novinama stopilo se s etno kutkom gdje su učenici 7. razreda, u narodnim nošnjama, izveli prigodni igrokaz „Sij bako brašno“.  

U program se lijepo uklopio i recital učenika 8. razreda „ Pjesma o kruhu“, a najmlađi, učenici razredne nastave otpjevali su uz pratnju na gitari, pjesmu Kruh ljubavi. Oni su prije svečanog programa priredili i radionicu na ovu temu.

Bilo je danas svega u Bukovici, pravi blagdan za sva osjetila koja su mogla uživati u ljepoti i umijeću pripravljenih peciva i kolača, tradicijskih jela i zaboravljenog kruha, a ponajviše u zajedništvu oko stola.  

Dani kruha su posebni, djeca ih vole. Potrude se oko svega, znaju kako je zahvalnost lijepa, a zajedništvo dobro i potrebito.