Home
Uspješno maturirala Dorisse – kumče osnovne škole fra Mije Čuića

Uspješno maturirala Dorisse – kumče osnovne škole fra Mije Čuića

Lijepo je biti čovjek i imati osjećaj za potrebite, za one kojima je život uskratio i ono osnovno poput hrane, odjeće, lijekova ili školovanja.

Lijepo je imati srce za one koji nemaju niti osnovnih uvjeta za život, imati raširene ruke koje su spremne pomoći čovjeku u nevolji.

” Blaženije je davati  nego primati” poznate su Pavlove riječi iz Djela apostolskih. Uistinu smo se uvjerili u snagu Pavlovih riječi, u subotu 28. listopada kada je u Svadbenom salonu Lovre upriličen susret kumova koji pomažu djeci u dalekom Beninu, u Africi.

Svi kumovi, koji su bili u prilici doći, primili su pisma i fotografije svoje kumčadi, a to su zbilja emotivni trenutci. Osjetiti njihovu beskrajnu zahvalnost, ljubav i blagoslove.

Osnovna škola fra Mije Čuića od 2017.godine sudjeluje u ovom plemenitom projektu, kumovi smo djevojčici Dorisse koja nam je napisala da je uspješno maturirala, a nakon što napuni 18 godina želja joj je upisati Pravni fakultet u Zagrebu.

Nadamo se da će nas u skoroj budućnosti posjetiti naša Dorisse kako bismo utvrdili naše prijateljstvo i razmijenili iskustva. Dotada i mi želimo reći hvala Dorisse jer smo zahvaljujući tebi naučili što znači darovati ujedinivši se u zajedničkom darivanju svih učenika i djelatnika te kako i male kapljice kada se ujedine postanu velika rijeka ljubavi!